fredag 22 januari 2010

Bokrecension: Legenden om De Fyra Elementen


Har läst klart Legenden om De Fyra Elementen av Susanne MacFie som jag träffade på bokmässan 2009. Det var riktigt roligt att läsa den. Hela boken var bra men lite mesig i slutet.
Boken passar för alla åldrar. Spänningen stiger för varje kapitel man läser.
Jag rekommenderar starkt att man ska läsa boken.
Baksidan:
Vårterminen är slut och Embla har ställt in sig på att tillbringa ännu en trist sommarlov på landet hos herr och fru Karstén när någonting lika osannolikt som fantastiskt inträffar. Embla hamnar mitt i spelet om De Fyra Elementen och där träffar hon Noel. Deras längtan för dem samman och kastar dem rakt in i ett gastkramande äventyr i ett land de inte trodde fanns.
I det spännande spelet gäller det att ta sig igenom de fyra sfärerna Sammetsbergen, Vattendeltat, Himlavalvet och Eldsklyftan. Klarar man det väntar ett efterlängtat möte. Samtidigt blir man härskare över De Fyra Elementen för en dag.
Embla och Noel ställs inför en rad kluriga och svåra uppgifter som de måste klara för att ta sig vidare mot det efterlängtade målet. Men det kommer de att stå ut med den nyckfulla domaren Valerius Pax och vilka hemligheter döljer sig i det fördolda?
Det dröjer inte länge förrän de upptäcker att allt inte står rätt till i spelet. När mystiska saker fortsätter att inträffa inser de att Umber, den maktlystna och grymma ledaren i Eldsklyftan, gör allt för att stoppa dem från att ta sig vidare i spelet. Umbers vilda framfart hotar de fyra sfärernas, och därmed spelets och befolkningarnas, hela existens.

måndag 18 januari 2010

Skolarbete om min kompis Emilia



I skolan håller vi på med olika skriv uppgifter. En av dem var att man skulle skriva om någon kompis. Uppgiften gick ut på att man ska skriva motsatsen till hur kompisen var. Jag skrev om min kompis Emilia, såhär blev det;

Min sämsta ovän heter Emilia. Hon är hatad av alla och kan aldrig samarbeta med några. Varje gång det går dåligt för henne så misshandlar hon och svär åt folk. Hennes stora dröm är att bli den största massmördaren som någonsin har funnits. På fritiden tjänar hon extra pengar genom att sälja knark. Emilia har suttit inne i fängelse pågrund av skogsbrand, mordbrand, mord, mordförsök och användning av droger. Just nu sitter hon på mentalsjukhus för hennes försök att göra upp eld med två personer. När jag hälsade på henne försökte hon flyga, tur att läkarna hade lagt kuddar och madrasser på golvet så att hon inte skadade sig. Dagen efter fick jag ett samtal från mentalsjukhuset, Emilia hade först försökt att göra upp eld med två suddgummi och sen hoppat ut genom fönstret. Hon klarade sig med några blåmärken tack vare rosenbuskarna som fanns nedanför. Under ett tag blev hon utskriven från mentalsjukhuset men dem skrev in henne igen när de märkte att hon gick runt i staden ut klädd till Hitler. I skolan fick hon dåliga betyg hela tiden. På ett prov i matten var frågan; Skriv sexhundratretioniotusen i siffror. Hon svarade; 6+100+30+9+1000=61003091000. Hon blev bara dummare för varje år som går. Och jag har äntligen listat ut varför Emilia gick med i scouterna, för att hon skulle få tillgång till eld. Jag kommer aldrig vara vän med henne!
Bra uppgift eller?
Jag vill nog inte sitta brevid Emilia längre, hon är läskig.
Hehe, Emilia och jag skrattade ganska mycket. Mest jag. Tänk att jag kan komma på sådant här om min kompis. :D