fredag 22 januari 2010

Bokrecension: Legenden om De Fyra Elementen


Har läst klart Legenden om De Fyra Elementen av Susanne MacFie som jag träffade på bokmässan 2009. Det var riktigt roligt att läsa den. Hela boken var bra men lite mesig i slutet.
Boken passar för alla åldrar. Spänningen stiger för varje kapitel man läser.
Jag rekommenderar starkt att man ska läsa boken.
Baksidan:
Vårterminen är slut och Embla har ställt in sig på att tillbringa ännu en trist sommarlov på landet hos herr och fru Karstén när någonting lika osannolikt som fantastiskt inträffar. Embla hamnar mitt i spelet om De Fyra Elementen och där träffar hon Noel. Deras längtan för dem samman och kastar dem rakt in i ett gastkramande äventyr i ett land de inte trodde fanns.
I det spännande spelet gäller det att ta sig igenom de fyra sfärerna Sammetsbergen, Vattendeltat, Himlavalvet och Eldsklyftan. Klarar man det väntar ett efterlängtat möte. Samtidigt blir man härskare över De Fyra Elementen för en dag.
Embla och Noel ställs inför en rad kluriga och svåra uppgifter som de måste klara för att ta sig vidare mot det efterlängtade målet. Men det kommer de att stå ut med den nyckfulla domaren Valerius Pax och vilka hemligheter döljer sig i det fördolda?
Det dröjer inte länge förrän de upptäcker att allt inte står rätt till i spelet. När mystiska saker fortsätter att inträffa inser de att Umber, den maktlystna och grymma ledaren i Eldsklyftan, gör allt för att stoppa dem från att ta sig vidare i spelet. Umbers vilda framfart hotar de fyra sfärernas, och därmed spelets och befolkningarnas, hela existens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar